Doorgebroken Ajax-talent: Je eerste fluitconcert is iets waar je doorheen moet
Met negen goals en acht assists is El Ghazi vaakst betrokken bij Amsterdams doelpunt

Doorgebroken Ajax-talent: "Je eerste fluitconcert is iets waar je doorheen moet"

26-03-2015 11:44
1

Anwar El Ghazi beleeft een uitstekend debuutjaar in de Eredivisie. De buitenspeler van Ajax heeft al negen goals en acht assists op zijn naam staan, maar toch baalt hij van één van de onderdelen van zijn spel.

Met zijn cijfers is niets mis. El Ghazi (19) is zelfs het vaakst betrokken bij een doelpunt van Ajax. De doorgebroken vleugelspits is echter zeer kritisch op zichzelf. Zijn soms voorspelbare acties zijn hem een doorn in het oog. "Dan kies ik de gemakkelijkste weg. Van die dingen baal ik wel", zegt El Ghazi tegen Ajax Life.

Wedden

Meer odds

El Ghazi heeft mooie statistieken om te overleggen, maar een constant seizoen is zijn eerste op het hoogste niveau niet. De Nederlands-Marokkaanse aanvaller kende ook moeilijke periodes en leerde toen de donkere kant van de Arena kennen. 

"Je eerste fluitconcert is iets waar je als talent doorheen moet", vertelt El Ghazi. "Ik vond het verwarrend en besprak het later met Dennis Bergkamp. Hij vertelde dat dit normaal is bij het grotemannenvoetbal. Door het te ervaren, kan ik me er tegen wapenen."