Kuyt: Ik wil terug naar Nederland, ook al kan ik ergens anders meer verdienen
Aanvaller denkt Feyenoord nog lang te kunnen dienen

Kuyt: "Ik wil terug naar Nederland, ook al kan ik ergens anders meer verdienen"

26-03-2015 12:30
15

Dirk Kuyt is 34 jaar, maar nog lang niet van plan te stoppen met voetballen. In Manchester United-legende Ryan Giggs heeft de aanvaller van Fenerbahçe zijn grote voorbeeld. Feyenoord, waar Kuyt waarschijnlijk naartoe gaat, zou dus nog heel wat jaren van zijn diensten gebruik kunnen maken.

Aan het einde van het seizoen loopt de verbintenis tussen Kuyt en Fenerbahçe af. Hoewel de Turkse topclub graag met de oud-international door wil, heeft de Katwijker zijn zinnen gezet op een terugkeer naar zijn vaderland. Feyenoord lijkt daarbij veruit de meeste kans te hebben, omdat de liefde openlijk en wederzijds is.

"Ik wil terug naar Nederland, ook al kan ik ergens anders in Europa meer verdienen", zegt Kuyt in de Turkse krant Milliyet. In de Eredivisie kan hij voor zijn gevoel nog heel wat jaartjes mee. De onvermoeibare spits ziet voor zichzelf een carrière als die van Giggs voor zich. De Welshman ging jaren achtereen door en stopte pas op veertigjarige leeftijd. "Ik wil de Nederlandse Ryan Giggs worden."

Kuyt en Feyenoord lijken voor komend seizoen met elkaar in zee te gaan. De aanvaller kende er in het verleden zeer succesvolle jaren, voordat hij in 2006 aan Liverpool verkocht werd. Woensdag sprak Kuyt al zijn gedachtes over Feyenoord uit.