Rooney looft trainer en revelatie: Dit is geweldig voor het Engelse voetbal
"Hij verdient het volledig"

Rooney looft trainer en revelatie: "Dit is geweldig voor het Engelse voetbal"

26-03-2015 16:49

Wayne Rooney staat volledig achter Roy Hodgson, zijn trainer bij het nationale elftal van Engeland. De aanvoerder van 'The Three Lions' pleit donderdag voor contractverlenging voor de bondscoach.

''Sinds ik met Roy werk is hij fantastisch voor mij en de ploeg geweest", zegt Rooney. "Hopelijk gaan ze in gesprek en komen ze tot een overeenkomst zodat hij nog enkele jaren bij ons blijft." Hodgson heeft een contract tot het EK van 2016, een toernooi waarvoor Engeland zich wel lijkt te plaatsen. Het land is koploper, met al een voorsprong van zes punten op de achtervolgers.

De boodschap van Rooney was ongetwijfeld bedoeld voor de leiding van de Engelse voetbalbond FA, die onlangs nog liet optekenen dat men geen haast heeft om het contract van Hodgson te verlengen. Volgens FA-voorzitter Greg Dyke gaat de bond over negen tot twaalf maanden met de keuzeheer om de tafel.

Kane
Rooney looft intussen ook de nieuwste Engelse revelatie, Harry Kane. De verwachting is dat de aanvaller van Tottenham Hotspur komende week zijn debuut maakt. "Hij draait een ongelooflijk seizoen", doelt Rooney onder meer op de negentien doelpunten die Kane al maakte. "Hij verdient zijn oproep volledig. Als hij een kans krijgt, maakt hij die af. Het is voor het Engelse voetbal geweldig om iemand zo te zien presteren."