De Boer: Ik zie hem als belangrijke kracht in de toekomst van Ajax en Nederland
"Dat is zijn doel en daar zie ik ook wel toekomst in"

De Boer: "Ik zie hem als belangrijke kracht in de toekomst van Ajax en Nederland"

26-03-2015 17:36
15

Riechedly Bazoer heeft in korte tijd zijn naam gevestigd. De voetballer staat sinds zijn doorbraak bij Ajax in het middelpunt van de belangstelling, niet in de laatste plaats vanwege zijn verleden bij PSV en zijn enorme potentieel. 

Frank de Boer is een groot bewonderaar van Bazoer, die op achttienjarige leeftijd al een basisplaats heeft veroverd. In die hoedanigheid weet hij zijn trainer continu te overtuigen. "Riechedly is gewoon een groot talent", zegt De Boer in Voetbal International.

Tot op heden speelde het talent vooral als rechtermiddenvelder, maar uiteindelijk moet '6' zijn positie worden. "Dat is zijn doel en daar zie ik ook wel toekomst in. Alleen is hij nu nog niet zover om daar te spelen."

"Op die plek is het belangrijk om een speler te hebben die leiding geeft en de kar trekt", vervolgt De Boer. "Davy Klaassen doet dat nu goed en helpt Riechedly ook op weg. Toch komt het moment steeds dichterbij dat hij die positie met taken op zich kan nemen."

Uiteindelijk moet dat leiden tot een grote carrière. De Boer ziet het in elk geval helemaal goedkomen. "Hij is zo talentvol en stabiel, dat ik hem als een belangrijke kracht zie in de toekomst van Ajax en het Nederlandse voetbal."