Voormalig Feyenoorder: We hebben een beetje problemen achterin bij de club
Janmaat voelt zich tevreden in de Premier League

Voormalig Feyenoorder: "We hebben een beetje problemen achterin bij de club"

26-03-2015 19:15
1

Daryl Janmaat voelt zich op zijn gemak in de Premier League. De voormalig verdediger van onder meer Feyenoord is basisklant bij Newcastle United en werd onlangs zelfs ingezet als rechter centrale verdediger.

"Het gaat goed denk ik. Het is mijn eerste jaar, ik heb alles gespeeld, ben ook belangrijk voor de ploeg, dus in dat opzicht voel ik me ook thuis in de Premier League", vertelt de vleugelverdediger in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik moet zeggen dat het allemaal goed is gegaan, ik had het gelijk naar mijn zin. Natuurlijk moet je wennen, het is een nieuwe stap, alles is nieuw, maar ik moet zeggen dat ik wel snel gewend was."

De Engelse competitie gaf de international een nieuwe impuls. "Ik denk dat als je in een betere competitie speelt, dat je dingen toch sneller leert, daar word je vanzelf een completere voetballer van." Ondanks zijn voorkeur voor de rechtsbackpositie, vond hij zich tegen Arsenal opeens als centrale man terug. "We hebben een beetje problemen achterin bij de club, veel blessures en schorsing, dan moet je wel eens op een andere positie staan."