Dost hoopt hele wedstrijd op de bank te zitten: Het is al mooi dat ik er bij zit
Spits van Wolfsburg vervult rolt van pinchhitter

Dost hoopt hele wedstrijd op de bank te zitten: "Het is al mooi dat ik er bij zit"

26-03-2015 19:40
1

Bas Dost beseft dat hij als pinchhitter bij het Nederlands elftal is gehaald voor het EK-kwalificatieduel met Turkije. De spits van VfL Wolfsburg blijft zaterdag dan ook het liefst negentig minuten op de bank zitten. Dat zou namelijk een eenvoudige pot voor Oranje betekenen.

"Dat is een rol die mij wel ligt", gaat Dost tegenover de NOS in op het zijn van pinchhitter. "Dat zijn vaak grote spelers die kunnen koppen en op moeilijke momenten voor gevaar zorgen. Ik heb in het verleden wel eens als pinchhitter gefungeerd. Dan is het gewoon invallen en elk duel aangaan. Dat moet je in mijn ogen altijd doen. Daar zou ik geen moeite mee hebben."

Dost vind het dan ook niet erg om tegen Turkije niet in actie te komen. "Ik hoop niet dat deze wedstrijd zo gaat, dat een pinchhitter nodig is. Ik wil dat wij die wedstrijd winnen en het liefst zo makkelijk mogelijk", gaat de spits verder. Ondanks zijn goede vorm, had Dost al geen basisplek verwacht. "Ik heb nooit de illusie gehad dat ik een basisplek zou hebben. Het is al mooi dat ik er bij zit."