Oranje-international leert belangrijke lessen: Mag harder dan in Eredivisie
Van Gaal hoopt op terugkeer Blind: "Zorg dat je dit keer wél fit terugkomt"

Oranje-international leert belangrijke lessen: "Mag harder dan in Eredivisie"

27-03-2015 07:44
2

Daley Blind is op dit moment de enige speler bij het Nederlands elftal die actief is bij een Europese grootmacht. De verdediger annex middenvelder zal zich er niet anders door gedragen. Het enige wat hij doet is de lessen die hij leert bij de Engelse club meenemen en waar mogelijk gebruiken bij Oranje, waar hij met een goed geval aangesloten is.

"Ik voel me goed, want het gaat momenteel lekker bij Manchester United", zegt Blind in gesprek met De Telegraaf. "In de Premier League moet je groeien, heb ik ervaren. Ik merkte dat het ritme van het spel veel hoger lag, dat de wedstrijden gewoon veel sneller gingen dan in Nederland. Nu weet ik me te wapenen in de duels, heb ik door dat ik er toch iets harder in mag gaan dan in de Eredivisie."

"Dat komt me bij het Nederlands elftal van pas, ja", vervolgt Blind zijn verhaal in de ochtendkrant. "Maar eigenlijk in mijn verdere carrière. Als je jezelf ontwikkelt, kun je een completere speler worden. En dat is wat ik wil: elke dag beter worden, kleine dingetjes opsteken. En in de wedstrijden moet dat natuurlijk tot uiting komen."

Met het Nederlands elftal speelt Blind een 'finale' tegen Turkije, iets wat hij inmiddels gewend is. "Dat doen we bij Manchester United al weken. We spelen goed. Dat is eigenlijk al sinds een maand zo. Alleen konden we het in wedstrijden niet lang genoeg volhouden. Maar dat lukt nu steeds beter. We verdedigen als team en vallen aan als team. Met Oranje zullen we dat ook moeten opbrengen. Ons doel met United is plaatsing voor de Champions League en daar lijken we naar op weg."

Van Louis van Gaal, voormalig bondscoach en momenteel trainer bij Manchester United, kreeg hij wel een duidelijk verzoek. "Louis heeft me veel succes gewenst en zei: zorg dat je dit keer wél fit terugkomt", aldus Blind, die na de laatste interlandperiode met een knieblessure terugkeerde naar Engeland.