FC Utrecht heeft goudhaantje in huis: Zijn waarde is een flink stuk gestegen
Scout Martel blij met hattrick voor Haller bij Jong Frankrijk

FC Utrecht heeft goudhaantje in huis: "Zijn waarde is een flink stuk gestegen"

27-03-2015 08:03
2

Sebastian Haller maakt dit seizoen met regelmaat indruk in het shirt van FC Utrecht. De van Auxerre gehuurde aanvaller deed dat afgelopen week ook in het blauw van Frankrijk. Twee jaar na zijn laatste optreden voor een nationale selectie scoorde de spits drie keer voor Jong Frankrijk in een oefenduel met Estland. Zijn naam staat weer op de kaart, weet Didier Martel.

"Sébas was zo blij dat hij eindelijk weer eens werd opgeroepen", zegt Martel in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als je dan zo de aandacht op je vestigt, is dat natuurlijk heerlijk. Een paar maanden terug nog trof ik een jongen die heel down was. Ik zag zijn potentie, gaf hem vertrouwen en tipte FC Utrecht. Dan zie je hoe snel het kan gaan in een voetballeven."

"Maar hij is er nog lang niet", vervolgt Martel zijn verhaal over de twintigjarige spits. "Hij moet leren er elke wedstrijd te staan. Toch kun je gerust zeggen dat zijn waarde in Frankrijk, maar ook in de rest van Europa, een flink stuk is gestegen."

FC Utrecht kan de jongeling voor acht ton oppikken. Er lijkt geen twijfel over te bestaan dat de Domstedelingen dat gaan doen. Daar rekent Edouard Duplan, gids en tolk van zijn landgenoot, ook op. "Het is, gelet op de enorme concurrentie, al heel knap om überhaupt bij een nationale Franse ploeg te zitten, drie keer scoren is nog knapper. Sébas heeft zich bij Utrecht enorm ontwikkeld. De kritieken in Frankrijk zijn lovend, dat doet hem goed."