Kazim-Richards zou manier zoeken om broertje 'spreekwoordelijk' te vernietigen
"Begrijp me niet verkeerd, ik zal die gasten natuurlijk nooit blesseren"

Kazim-Richards zou manier zoeken om broertje 'spreekwoordelijk' te vernietigen

27-03-2015 08:22
2

Na tweeënhalf jaar afwezigheid is Colin Kazim-Richards terug bij de nationale ploeg van Turkije. Hij is klaar voor een speciaal duel. In Nederland wil hij zijn voormalig coach nog iets verder in de richting van de afgrond duwen, zijn ploeggenoten van Feyenoord gaan de spits zaterdag dan ook niet herkennen op het veld.

Het duel met Nederland is niet alleen speciaal door het feit dat hij momenteel actief is in de Eredivisie. Een rentree in het shirt van Turkije kan een negatieve periode definitief afsluiten. Een periode die een dieptepunt kende bij Bursaspor. "De clubleiding daar liet mij zes maanden lang twee keer per dag helemaal alleen trainen, honderdvijftig kilometer van mijn huis. Zes uur in de ochtend eerste sessie en zes uur in de avond sessie nummer twee."

"Als ik zaterdag speeltijd krijgt, is dat na zo'n nare periode heel speciaal voor mij en familie", zegt Kazim-Richards tegenover het Algemeen Dagblad. "En dan ook nog tegen Clasie en misschien zelfs Vermeer. Ze zullen mij niet herkennen als ze mij zaterdag op het veld zien. Begrijp me niet verkeerd, ik zal die gasten natuurlijk nooit blesseren. Maar zelfs als mijn broertje in de Arena tegenover mij zou staan, zou ik naar een manier zoeken om hem spreekwoordelijk te vernietigen."

Dat wil hij min of meer ook met Hiddink, met wie hij nog samenwerkte bij de nationale ploeg van Turkije. Een nederlaag brengt Oranje in een heel lastige situatie in de EK-kwalificatie. "Hiddink is een echte trainer, een van de besten met wie ik heb gewerkt. Ik hoop echt dat hij met Oranje veel succes zal hebben, maar wel na zaterdagavond."