Inmiddels zullen bij de internationals alle alarmbellen toch wel zijn afgegaan?
Turken blij met afwezigheid Robben en Van Persie, land mist zelf echter sterspeler Arda Turan

"Inmiddels zullen bij de internationals alle alarmbellen toch wel zijn afgegaan?"

27-03-2015 08:45

Pierre van Hooijdonk was als speler actief in Turkije, daarnaast was hij onder Guus Hiddink assistent-trainer bij de nationale ploeg. De Nederlandse spits kent het Turkse voetbal. Hij weet dat in Nederland de druk groot is om zaterdag te winnen, bij de Turken is de druk mogelijk echter nog groter.

"Ze zijn zeker opgelucht dat Arjen Robben en Robin van Persie niet meedoen bij ons. Maar zij missen zelf ook hun belangrijkste kracht: Arda Turan. De Turken zijn er daarom niet gerust op", zegt Van Hooijdonk tegenover FOX Sports. "De druk is enorm. Turkije dreigt voor de vierde keer op rij een groot toernooi mis te lopen."

"Ze zijn daar echt teleurgesteld in het elftal. Oranje staat er niet veel beter voor, maar men is hier toch wat gereserveerder. Nederlanders zijn niet negatief over de eigen ploeg. Voor de Turken geldt dat als ze zaterdag niet winnen, de rapen gaar zijn in eigen land", aldus de voormalig spits. "Nederland is favoriet. Ondanks alles is Oranje sterker dan dit Turkije. En inmiddels zullen bij de huidige internationals alle alarmbellen toch wel zijn afgegaan?"