Ajax-talent ziet toekomst in samenwerking met Bazoer: Er is zeker chemie
Bazoer en Van de Beek toekomstig duo op middenveld: "Laten we het hopen"

Ajax-talent ziet toekomst in samenwerking met Bazoer: "Er is zeker chemie"

27-03-2015 09:02
3

Oranje onder 19 won donderdagavond met 1-0 van de leeftijdsgenoten van Servië. De Ajax-talenten Donny van de Beek en Riechedly Bazoer speelden samen op het middenveld. Dat wat ze mogelijk in de toekomst ook in de hoofdmacht van hun Amsterdamse werkgever doen.

"We weten wel hoe we moeten spelen, maar dat hebben we weinig met elkaar gedaan in het verleden", zegt Van de Beek in gesprek met Ajax Showtime over de samenwerking met Bazoer. "Ja, de chemie is er zeker. Hij heeft weer net iets andere kwaliteiten dan ik, dus ik denk dat we elkaar goed aan kunnen vullen."

Op de vraag of het duo Van de Beek-Bazoer met recht het toekomstige duo op het Ajax-middenveld wordt genoemd, reageert Van de Beek met een grote glimlach op het gezicht. "Laten we het hopen."

Eigenlijk had Van de Beek ook voor zich een clubgenoot moeten treffen. Richairo Zivkovic werd echter buiten de selectie gelaten, waardoor Pelle van Amersfoort speelde. Hij ontpopte zich tot man van de wedstrijd. "Het was de bedoeling dat ik tussen de twee centrale verdedigers zou komen om van daaruit makkelijker door te voetballen. Op de één of andere manier liep dat niet echt en dus moesten we sneller de lange bal spelen op Van Amersfoort, die bijna alle duels won. Hij heeft het heel goed ingevuld."