Speculaties over ontslag Hiddink: Dan heeft hij er geen trek meer in
"Bovendien zou het een goed moment zijn"

Speculaties over ontslag Hiddink: "Dan heeft hij er geen trek meer in"

27-03-2015 09:10
8

Guus Hiddink weigert zijn lot te verbinden aan de uitslag van de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije, maar de druk staat er wel degelijk op. Een foute afloop in Amsterdam heeft grote gevolgen voor de bondscoach van Oranje.

Die verwachting spreekt Pierre van Hooijdonk uit. Als Turkije wint zijn de rapen gaar. "Dan verwacht ik dat Hiddink opstapt", aldus de oud-spits tegen FOX Sports. "Ik geloof echt dat hij er dan geen trek meer in heeft. Bovendien zou het een goed moment voor Danny Blind zijn om er als hoofdcoach in te stappen. Dan kan hij alvast met deze groep gaan toewerken naar de volgende uitdaging."

Hiddink zei vorige week nog dat hij zijn toekomst niet aan de uitslag van de EK-kwalificatiewedstrijd in Amsterdam wil verbinden. Dat deed hij wel in aanloop naar het duel met Letland, dat met liefst 6-0 werd gewonnen. "Deze wedstrijd is anders", zei de bondscoach. "Wat mij betreft gaan we te allen tijde door."

De druk staat zaterdagavond flink op de ketel bij het Nederlands elftal, dat moet winnen van de Turken om de regie in eigen handen te houden. Hiddink en zijn spelers willen de achterstand op Tsjechië (zes punten) en IJsland (drie punten) niet nog verder laten oplopen. Bij een nederlaag wordt de nummer drie van het laatste WK bovendien op de ranglijst van de poule gepasseerd door Turkije.