Voorzichtigheid bij Feyenoord en De Kuip: 'Geen zin in traject van 9 maanden'
"Iedereen heeft dé oplossing voor ons klaar liggen"

Voorzichtigheid bij Feyenoord en De Kuip: 'Geen zin in traject van 9 maanden'

27-03-2015 09:25

Feyenoord wil in gesprek gaan met Red de Kuip om te praten over het plan om Stadion Feijenoord te vernieuwen. Nadat de onderhandelingen met stadionbouwer BAM twee weken geleden stopten, kijkt men nu naar een manier om het project voor een nieuwe of vernieuwde Kuip weer op te starten.

"Maar op welke manier we dat gaan doen en wanneer, dat is nog de vraag", zegt René van Ierschot, president-commissaris van De Kuip, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Gaan we alleen naar Red de Kuip luisteren, of gaan we hen ook wat vragen? Maar er is voor mij geen enkele reden om aan te nemen dat we niet met hen gaan praten."

Er is nu overleg tussen Stadion Feijenoord en de betaald voetbal-organisatie. De mailbox van Van Ierschot loopt inmiddels over met plannen voor het stadion. "Wie zich allemaal hebben gemeld? Iedereen die in de vorige ronde ook een kans maakte. De voorstellen komen uit alle hoeken van de wereld. Iedereen heeft dé oplossing voor ons klaar liggen."

Alle opties liggen nu open, zowel nieuwbouw als verbouw. "Iedereen kan meedoen. maar we willen eerst zelf weten welke vragen we moeten stellen. Dat is precies de reden waarom we het nu zo zorgvuldig aanpakken. We hebben geen zin om weer een traject van 9 maanden te doorlopen." Vanuit de politiek werd er afgelopen periode al aangedrongen op een gesprek tussen Feyenoord en Red de Kuip.