'Huntelaar krijgt gezelschap van verrassende Nederlander in spits Schalke'
"Het is begrijpelijk dat hij wordt begeerd door andere clubs"

'Huntelaar krijgt gezelschap van verrassende Nederlander in spits Schalke'

27-03-2015 09:40
2

Schalke 04 is op zoek naar een concurrent voor Klaas-Jan Huntelaar. De Nederlander is de enige volwaardige spits in de selectie van de club uit Gelsenkirchen, die een verrassende naam als topprioriteit heeft vastgesteld.

Charlison Benschop is in beeld om in de zomer de overstap naar Schalke te maken, zo meldt Bild vrijdag. De Nederlandse spits staat onder contract bij Fortuna Düsseldorf en op het tweede niveau maakt hij een prima indruk. De ontsnappingsclausule van 'slechts' 1,5 miljoen euro in de overeenkomst van Benschop wordt door Schalke gezien als een pré.

In Düsseldorf is men op de hoogte van de interesse uit Gelsenkirchen. "Bundesliga-clubs zijn niet gek. Zij zien ook wel dat er veel goede spelers rondlopen op het tweede niveau", stelt directeur Helmut Schulte. "Het is begrijpelijk dat Charli wordt begeerd door andere clubs, maar er zijn nog geen concrete aanbiedingen bij ons binnengekomen."

Een transfer naar Schalke zou een droom zijn voor Benschop, die tot op heden alleen bij kleinere clubs speelde (RKC Waalwijk, AZ, Stade Brest en nu Fortuna Düsseldorf). Door Bild wordt hij beschreven als een kopie van Robert Lewandowski, die met zijn rug naar de goal levensgevaarlijk is. De 25-jarige spits, wiens contract bij Fortuna medio 2017 afloopt, was dit seizoen dertien keer trefzeker.