Ik ben trots dat Kluivert me heeft opgeroepen en vertrouwen in me heeft
"Voor mij was dit een mooie kans, die ik niet kon laten lopen"

"Ik ben trots dat Kluivert me heeft opgeroepen en vertrouwen in me heeft"

27-03-2015 09:44

Felitciano Zschusschen mag zich vanaf vrijdagavond mogelijk international van Curaçao noemen. De aanvaller van NAC Breda is door Patrick Kluivert opgeroepen en kan debuteren tegen Montserrat. Voorlopig geniet hij vooral van zijn nieuwe avontuur.

"Het is heerlijk, dit is echt een team. Elkaar aanraken en grapjes maken dat hoort bij het voetbal. Ik vind het mooi om mee te maken", zegt de aanvaller in gesprek met BN DeStem. Daarnaast geniet hij van de samenwerking met Patrick Kluivert. Dat blijft nog steeds een grote meneer voor mij. Ik heb bewondering voor zijn carrière. Daar kunnen veel voetballers alleen van dromen. Ik ben trots dat hij me heeft opgeroepen en vertrouwen in me heeft."

Niet iedereen was blij met de keuze van Zschusschen om af te reizen naar Curaçao, Robert Maaskant had hem graag in Breda gehouden. "De trainer wilde de groep bij NAC deze weken graag bij elkaar houden. Dat snap ik wel, omdat we nog steeds tegen degradatie strijden. Maar voor mij was dit een mooie kans, die ik niet kon laten lopen."

De door NAC van FC Twente gehuurde aanvaller hoopt vrijdag zijn debuut te maken voor Curaçao, tegen Montserrat. "Ik weet weinig van die ploeg. Ik hoop dat ik mijn debuut als international kan maken en dat we een goed resultaat neerzetten. Een goaltje meepikken zou mooi zijn."