Redding op 1-0 cruciaal: Voor mezelf was de save niet heel spectaculair
Doelman voorkwam tweede Spaanse treffer, waarna sensatie zich voltrok

Redding op 1-0 cruciaal: "Voor mezelf was de save niet heel spectaculair"

27-03-2015 10:56

Jasper Cillessen was in de eerste wedstrijd van het WK in Brazilië bijzonder belangrijk en hield Oranje op de been tegen toenmalig wereldkampioen Spanje. De aandacht ging na afloop naar Robin van Persie en Arjen Robben. Geen enkel punt, zegt de goalie enkele dagen voor de herhaling van die wedstrijd.

Zaterdag speelt het Nederlands elftal eerst nog een cruciaal EK-kwalificatieduel met Turkije, maar desgevraagd kijkt Cillessen alvast verder naar de vriendschappelijke ontmoeting met Spanje. Tijdens de eerste poulewedstrijd op het WK verraste Oranje de hele wereld door La Roja met 5-1 te verslaan. Dat kwam voor een groot deel dankzij een uitblinkende Cillessen in de eerste helft.

"De redding bij 1-0 op de inzet van David Silva bleek uiteindelijk een heel belangrijke", blikt de Ajacied terug in De Telegraaf. "Voor mezelf was de save niet heel spectaculair. Ik had geluk dat de bal binnen mijn bereik kwam, maar het was de eerste keer dat ik ervoer hoeveel invloed één moment op een wedstrijd of zelfs een toernooi kan hebben."

Want uiteindelijk maakte Van Persie vlak voor rust met een wereldgoal de gelijkmaker en rolde Oranje de aangeslagen Spanjaarden door doelpunten van Arjen Robben (twee), Stefan de Vrij en nogmaals Van Persie na rust op. De aandacht ging dan ook uit naar de aanvallers Van Persie en Robben. "Hun treffers zorgden voor een onvergetelijk duel", maakt Cillessen daar geen probleem van.