'Disciplinair gestrafte' Zivkovic krijgt goed nieuws van Winter
"Hij zit voor het duel met Noorwegen gewoon weer bij de selectie"

'Disciplinair gestrafte' Zivkovic krijgt goed nieuws van Winter

27-03-2015 14:26
2

Aron Winter laat de exacte reden waarom Richairo Zivkovic 'disciplinair gestraft' is in het midden. De oefenmeester van Oranje onder-19 deed donderdag geen beroep op de spits van Ajax in het duel met de leeftijdsgenoten van Servië.

Pelle van Amersfoort mocht vanaf de aftrap starten en scoorde de winnende treffer tegen de Servische opponenten. "Ik heb net al aangegeven dat Pelle gewoon zou starten. Het is niet omdat Zivkovic er niet bij was dat Pelle mocht starten", aldus Winter tegenover Yiro.

De coach van het vertegenwoordigende Oranje-elftal liet niet het achterste van zijn tong zien en gaf geen reden voor de disciplinaire straf van Zivkovic. "Omdat ik hem disciplinair heb gestraft", herhaalde Winter tot driemaal toe.

"Hij zit voor het duel met Noorwegen gewoon weer bij de selectie. Dan zullen we ons volop voorbereiden om tegen Noorwegen de tweede overwinning te boeken", was Winter duidelijk. De Telegraaf meldde vrijdag dat Zivkovic te laat kwam bij de bespreking, terwijl Winter donderdag liet weten een gesprek met Zivkovic te gaan voeren. Oranje onder-19 speelt zaterdag tegen Noorwegen en dinsdag nog tegen België.