Hiddink gewapend: Dat geeft ook altijd extra motivatie, ook voor Wesley
"Er zullen twee andere mensen op die positie staan"

Hiddink gewapend: "Dat geeft ook altijd extra motivatie, ook voor Wesley"

27-03-2015 15:02

Het Nederlands elftal moet zaterdagavond winnen van Turkije om de regie weer in handen te krijgen in de kwalificatiereeks voor het EK van 2016. De ervaring van Guus Hiddink helpt daarbij.

De huidige bondscoach van Oranje was in 2010 en 2011 werkzaam bij Turkije en vertrok toen ook hij er niet in slaagde het land naar een eindtoernooi te leiden. In de aanloop naar het cruciale duel van zaterdag in de Arena kan de ervaring van Hiddink in Turkije een voordeel zijn. "Maar dat zie ik niet zo. Wel ken ik het merendeel van de selectie", laat hij weten op de persconferentie.

"Of het een bende was in mijn tijd? Nee. Ik heb daar met plezier gewerkt met die jongens. Meer dan de helft van die selectie is er nu nog bij. Uiteraard delen ik en Wesley (Sneijder, die vrijdagmiddag naast Hiddink zat, red.) onze ervaring in het Turkse voetbal."

Op de afsluitende training bestond de beoogde aanval van Oranje uit Luciano Narsingh, Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay. Het trio moet Arjen Robben en Robin van Persie doen vergeten. "Dat is niet makkelijk, want Arjen en ook Robin hebben hun stempel gedrukt."

"Er zullen twee andere mensen op die positie staan", antwoordt Hiddink op de vraag hoe de twee sterspelers vervangen worden. "Wie dat zijn? Dat zeg ik nog niet. We hebben goed getraind deze week. Als je niet met Robben en Van Persie speelt, geeft dat mutaties. Vrijdagavond delen we dat met de spelers. Het is allemaal niet zo schimmig, maar ik heb een principe om het de jongens eerst te vertellen voordat ik het vrijgeef."

"Ik verwacht wel een gevecht", spreekt Hiddink tot slot zijn verwachting uit voor zaterdag. "Ik heb er zelf gewerkt, grotendeels met deze ploeg ook. Dat geeft ook altijd wat extra motivatie. Wesley speelt er, dat geeft ook wel extra motivatie."