Hilariteit rond Sneijder en Hiddink: Hij is een goede vriend van me
"Wij zijn niet bang want Hiddink is er bij"

Hilariteit rond Sneijder en Hiddink: "Hij is een goede vriend van me"

27-03-2015 15:13

Joost, een jongetje met het syndroom van Down, stal vrijdag de show tijdens de training van het Nederlands elftal. Hij voorzag de laatste oefensessie van Oranje in de aanloop naar het belangrijke duel met Turkije voortdurend van commentaar.

Vooral zijn grote vriend Wesley Sneijder kreeg het te verduren toen hij een paar keer overschoot. "Sneijder lager", schreeuwde hij dan uit volle borst. Onbedoeld zorgde Joost voor enige ontspanning bij Oranje. Het jongetje liet merken dat hij alle spelers van naam kende. Hij had alleen aanvankelijk enige moeite met Guus Hiddink.

Wedden

Meer odds

"Van Gaal, Van Gaal", scandeerde hij op het moment dat hij de bondscoach zag. "Nee, nee", lachte de bondscoach hem toe. "O nee, Hiddink", herstelde Joost zichzelf om vervolgens een lied aan te heffen. "Wij zijn niet bang want Hiddink is er bij."

Hiddink kon op de aansluitende Hiddink wel lachen om de bijzondere supporter. Hoe is het om voor Van Gaal te worden aangezien? "Prachtig. Dat was leuk vanmorgen. Het hotel zat gisteren vol ex-bondscoaches, want Van Gaal en Van Marwijk waren er ook. Nee, dat is leuk."

"Ik heb met die mensen (Syndroom van Down, red.) gewerkt en ik weet hoe mooi en spontaan dat gaat. Dat vind ik alleen maar leuk. Dan kan ik natuurlijk ook heel schichtig weglopen...", glom Hiddink. "Hoe dat komt weet ik ook niet hoor, dat hij me voor Louis aanzag. Ik denk dat er behoorlijk wat uiterlijke verschillen zijn."

Ook Sneijder had een leuke ochtend, vooral door Joost. "Ja, hij is een goede vriend van me. Ik ken hem langere tijd. Hij is bij mij op bezoek geweest in Milaan. Ik ken hem goed, hij mij ook hè."

 

Haha SCHITTEREND! Joost, een jongen met Down, steelt de show op de training van Oranje en krijgt een knuffel van Sneijder. (via https://twitter.com/johanvanboven)

Posted by Voetbalprimeur on vrijdag 27 maart 2015