Verkochte Ajacied merkt effect van transfer: Stefan de Vrij is ook erg gegroeid
"Ik vind dat er een ontspannen sfeer hangt"

Verkochte Ajacied merkt effect van transfer: "Stefan de Vrij is ook erg gegroeid"

27-03-2015 15:18
1

Daley Blind staat met Oranje aan de vooravond van de belangrijke interland tegen Turkije. De linksback van Manchester United, die ook als middenvelder speelde onder Louis van Gaal, heeft veel zin in de interland.

"Ik vind dat er een ontspannen sfeer hangt. Tegelijkertijd beseft iedereen wel dat het een belangrijke pot is. Dat leeft onderling heel erg", vertelt Blind in gesprek met Helden Online. "We proberen het positieve gevoel van Letland mee te nemen natuurlijk. Maar er zat een lange tijd tussen die wedstrijd en die van zaterdag."

"Ik dacht wel een keer: het duurt wel heel erg lang voordat we weer een wedstrijd met Oranje hebben. Over die wedstrijd tegen IJsland heb ik ook genoeg na kunnen denken. Misschien is het gewoon lastig om na zo'n WK goed te presteren. Vergelijk het met een competitieduel na een Champions League- wedstrijd. Iets mentaals dat erin sluipt", vervolgt de back.

Waarschijnlijk start Blind als linksback tegen de Turken. Maar hij weet dat Oranje belangrijke spelers als Robin van Persie en Arjen Robben mist. "Dan moeten er nu maar andere spelers opstaan. En ik heb ook wel vertrouwen dat, dat gaat gebeuren. We hebben bij het Nederlands elftal genoeg kwaliteit om dat op te vangen. Nigel de Jong en Wesley Sneijder zijn twee leiders met al hun ervaring. Iemand als Stefan de Vrij is ook erg gegroeid", zag de hoofdrolspeler. Zelf ziet hij nog ruimte voor verbetering: "Ik moet soms nog meer een leider zijn. Vaak ben ik nog teveel bezig met mijn eigen wedstrijd."