Ajax-verdediger baalt: Soms moet de man gewoon over de reclameborden
"Stefan heeft wel een voorsprongetje op mij"

Ajax-verdediger baalt: "Soms moet de man gewoon over de reclameborden"

27-03-2015 15:59
9

Joël Veltman moet zich bij Oranje schikken in de rol van bankzitter, omdat spelers als Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi de voorkeur krijgen. Daar zit de Ajacied totaal niet mee.

"Stefan heeft wel een voorsprongetje op mij. Hij was eerder basisspeler bij Feyenoord dan ik bij Ajax, hij heeft een goed WK gespeeld en hij doet nu ervaring op in de Serie A", vertelt Veltman in Het Parool. De verdediger van Ajax heeft het geregeld met De Vrij over diens ervaringen in Italië. "Mooi om hem te horen vertellen over de manier van spelen bij Lazio, over de strakke organisatie en speldiscipline in die ploeg en over de spitsen die hij tegenover zich krijgt: allemaal sluipschutters."

Voor zichzelf ziet Veltman ruimte voor verbetering. "Ik moet meedogenlozer zijn in de duels: tot hier en niet verder. Ik leg veel risico in mijn spel, maar soms moet de man gewoon over de reclameborden. Daar ben ik me zeer van bewust", aldus Veltman. "Mentaal word ik sterker, defensief zit er een stijgende lijn in. Maar bij Ajax en bij Oranje wordt er opbouwend ook het nodige van de verdedigers gevraagd." En juist daar schort het de laatste weken aan bij de centrumverdediger, zo stelt hij - en daar baalt hij van. "Terwijl ik ernaar streef om zo compleet mogelijk te zijn."