'Het blijft gewoon lastig, Huntelaar kan zijn positie zelf ook goed inschatten'
Van Hooijdonk over spitspositie

'Het blijft gewoon lastig, Huntelaar kan zijn positie zelf ook goed inschatten'

27-03-2015 16:45
1

Pierre van Hooijdonk denkt dat het voor Klaas-Jan Huntelaar lastig wordt om een vaste waarde te worden in het Nederlands elftal. Nu lijkt de spits van Schalke 04 in ieder geval zijn kans te krijgen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije.

Dat komt mede door het gemis van Arjen Robben en Robin van Persie. "Met name het ontbreken van Robben zullen we last van hebben. Bij Van Persie is dat iets minder. Hij heeft dit seizoen nog niet geweldig gespeeld", reageert oud-international Van Hooijdonk tegenover VI Radio.

"We hebben niet het spelersarsenaal van Duitsland. Die hebben een nog grotere groep met topspelers", vervolgt de voormalig aanvaller. "Maar we hebben wel vervangers die aardig uit de voeten kunnen. En soms kan het zijn dat anderen het moment zien om een greep naar de macht te doen."

Een van die spelers is Huntelaar. Die aast op de spitspositie in Oranje. Toch wordt het voor Huntelaar volgens Pi-Air lastig om een vaste waarde te worden. "Het blijft gewoon lastig. Ik denk dat hij zijn positie ook heel goed kan inschatten. Een voordeel is misschien dat Van Persie bij Manchester United niet altijd in de spits speelt, maar soms ook erachter. Zo zou hij ook bij het Nederlands elftal kunnen gaan spelen."