KNVB gaat Makaay en elf anderen klaarstomen voor trainer betaald voetbal
De Nooijer blij met toelating tot CBV

KNVB gaat Makaay en elf anderen klaarstomen voor trainer betaald voetbal

27-03-2015 17:32

Gérard de Nooijer is weer een stapje dichter bij het hoofdtrainerschap van FC Dordrecht. De trainer is toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal van de KNVB.

De door hem gewenste baan als hoofdtrainer in het betaalde voetbal komt met het toelaten tot de cursus steeds dichter bij. Bij FC Dordrecht, waar hij eerder dit seizoen al even interim-trainer was, is hij op de lange termijn de beoogde hoofdtrainer. "Het past bij mijn ambitie. Ik kan me als trainer nu verder ontwikkelen en ben hartstikke blij met deze kans", zegt De Nooijer tegenover RTV Rijnmond.

Wedden

Meer odds

De Nooijer behoort tot een groep van twaalf trainers die de cursus Coach Betaald Voetbal gaat volgen. Jürgen Dirkx (PSV), Ekrem Kahya (ADO Den Haag), Bob de Klerk (geen club), Bert Konterman (FC Twente), Roy Makaay (Feyenoord), Rick Plum (Roda JC), Rick de Rooij (Helmond Sport), Mark Schenning (UNA), Fuat Usta (FC Anzhi Makhachkala), Klaas Wels (FC Oss en RKSV Nemelaer) en Sarina Wiegman (KNVB) zijn de andere toegelaten cursisten. Wiegman is de derde vrouw die de cursus gaat volgen.