'Kluivert-effect' komt van de grond in Curaçao: De bal ligt aan onze voeten
Bondscoach staat voor debuut met Curacao

'Kluivert-effect' komt van de grond in Curaçao: "De bal ligt aan onze voeten"

27-03-2015 19:24
1

Patrick Kluivert staat voor zijn officiële debuut als bondscoach van Curaçao. De oud-international neemt het vrijdagnacht om 01:00 uur Nederlandse tijd met zijn ploeg op tegen Montserrat.

De oefenmeester heeft zin in zijn nieuwe klus, maar wil de tegenover de NOS niet zeggen op welke wijze hij zijn elftal voorbereid heeft op de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd. "Zelfs tegen Montserrat ga ik niets verklappen", aldus Kluivert, die kan rekenen op een uitverkocht huis. "Dat is fantastisch, want dat is ook wat we willen. De mensen zijn heel enthousiast en willen graag resultaat. De bal ligt aan onze voeten."

Op 31 maart speelt Curaçao de uitwedstrijd bij Montserrat. Kluivert en zijn manschappen zullen niet per vliegtuig, maar per veerboot vervoerd worden. "Dat is nog eens een avontuur", lachte Kluivert, die naar eigen zeggen verder professioneel kan werken bij Curaçao. "We hebben een goed kunstgrasveld en de jongens zijn gemotiveerd, dat is het belangrijkste. We hebben de tegenstander goed geanalyseerd en zorgen ervoor dat de jongens goed voorbereid zijn op de wedstrijd."