City-vedette rekent af met criticasters: Ik ben helemaal over mijn top
Kompany hekelt kritiek van buitenaf

City-vedette rekent af met criticasters: "Ik ben helemaal over mijn top"

27-03-2015 19:52
4

Vincent Kompany heeft gereageerd op de negatieve berichtgevingen rondom zijn persoon. De Belg maakt een mindere fase door bij zijn club Manchester City, maar trekt zich naar eigen zeggen niets aan van de kritiek die in de media is ontstaan.

"Als je wint ben je een topper, maar als je verliest komt er kritiek. Kritiek is er altijd al geweest, maar dat doet echt niets met me, het is ook zo voorspelbaar. Alles hangt gewoon af van de resultaten die je als ploeg neerzet. Voetbal is een collectieve sport, we moeten er gewoon voor zorgen dat we met City een reeks neerzetten en opnieuw enkele wedstrijden op rij kunnen winnen", aldus Kompany op de persconferentie.

"Het is ook typisch dat je als verdediger vanaf je 28e minder goed wordt. Ik ben dan ook helemaal over mijn top", vervolgde de verdediger sarcastisch. "Al dat extrasportieve leidt me simpelweg niet af. Als ik nu tien matchen op rij win, ben ik bij wijze van spreken opnieuw de snelste en beste verdediger. Ik speel al lang genoeg voetbal om die kritiek te plaatsen. Kritiek komt er altijd als de resultaten uitblijven, je moet het gewoon aanvaarden, maar veranderen doet het me zeker niet."