Feyenoord-coach maakt indruk: Bij vijf clubs ontstaat steeds hetzelfde
Rutten staat er goed op bij Verheijen

Feyenoord-coach maakt indruk: "Bij vijf clubs ontstaat steeds hetzelfde"

27-03-2015 20:46

Raymond Verheijen uit regelmatig kritiek op de trainingsmethoden van voetbaltrainers, maar Fred Rutten staat er goed op bij de inspanningsfysioloog. Volgens Verheijen werkt de Feyenoord-coach met een vast patroon.

Deze week verscheen het boek 'Hoe simpel wil je het hebben?' van Verheijen op de markt. De inspanningsfysioloog bestudeerde daarvoor onder meer de werkwijze van Rutten. "Voor het boek hebben wij onderzocht hoe de teams van Fred Rutten zich de afgelopen tien jaar hebben ontwikkeld door het seizoen heen. En wat je dan merkt is dat bij vijf verschillende clubs steeds hetzelfde ontstaat onder andere omstandigheden", vertelt hij aan RTV Rijnmond.

"De eerste zes maanden is het spel uitstekend en worden er veel punten gehaald, maar de laatste drie maanden zakt het structureel weg. Als dat bij vijf clubs het geval is kun je echt spreken van een effect. Toch vind ik dat Feyenoord het dit jaar uitstekend doet, want zij hebben drie punten meer dan vorig jaar op hetzelfde moment. Ondanks het eerder genoemde aspect, wat maar een deel van het trainersvak is, vind ik dat Fred Rutten het uitstekend doet."