Bizarre treffer Ibrahimovic, debutant Kane meteen trefzeker voor Engeland
Engeland kan EK bijna niet meer ontgaan

27-03-2015 22:34
2

Engeland heeft zich in de EK-kwalificatie op eenvoudige wijze ontdaan van Litouwen (4-0). Debutant Harry Kane was als invaller al na één minuut trefzeker. Op opmerkelijke wijze was Zlatan Ibrahimovic goud waard voor Zweden, dat dankzij zijn doelpunten won bij Moldavië (0-2).

Wayne Rooney opende al na vijf minuten de score, met zijn 47e doelpunt in het Engelse shirt. De spits van Manchester United heeft nog twee treffers nodig om Sir Bobby Charlton te evenaren als topschutter aller tijden van The Three Lions.

Danny Welbeck verdubbelde de score vlak voor rust, met dank aan de Litouwse aanvoerder Tadas Kijanskas, die de bal van richting veranderde. Op aangeven van Rooney tekende Raheem Sterling voor de derde treffer. De Engelse captain werd twintig minuten voor tijd afgelost door Harry Kane, de doelpuntenmachine van Tottenham Hotspur die zijn interlanddebuut al na achttien seconden opluisterde met een treffer.

Ibrahimovic

Zweden had het op bezoek bij Moldavië lang lastig, maar zoals bijna gebruikelijk tekende Ibrahimovic weer voor een wonderlijke treffer. Hij kreeg de bal vlak na rust per ongeluk tegen het hoofd geschoten door de Moldavische doelman en kopte de bal vanaf de punt van het strafschopgebied, al dan niet bewust, in het lege doel (zie video onder). In de slotfase besliste de spits het duel met een rake strafschop.

Met negen punten uit vijf wedstrijden staat Zweden op de tweede plaats in groep G, vier punten achter Oostenrijk. De koploper was in Vaduz veel te sterk voor Liechtenstein: 0-5. Marc Janko en Marko Arnautovic (beiden ex-Twente) hadden een aandeel in de Oostenrijkse productie. David Alaba miste een strafschop, maar maakte die misser daarna goed door na rust alsnog te scoren.