Ik ga niet ergens binnenlopen als de trainer daar geen behoefte aan heeft
Van Marwijk niet op het veld

"Ik ga niet ergens binnenlopen als de trainer daar geen behoefte aan heeft"

28-03-2015 07:03

Dat Bert van Marwijk als adviseur van Go Ahead Eagles aan de slag gaat, betekent niet dat hij ook op het veld te bewonderen is. Dat laat de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal over aan de andere adviseur, René Eijkelkamp.

Samen met Eijkelkamp voorziet Van Marwijk nieuwbakken hoofdtrainer Dennis Demmers van advies. "Als hij er geen behoefte aan had gehad, was ik gewoon supporter op afstand gebleven. Maar hij wil dit zelf ook graag. Dat was voor mij een voorwaarde. Ik ga niet ergens binnenlopen als de trainer daar geen behoefte aan heeft", zegt Van Marwijk in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Go Ahead heeft Demmers aangesteld. De club en ik hebben vertrouwen in hem. Hij is verantwoordelijk en moet het doen. Ik ga hem niet voor de voeten lopen", vervolgt Van Marwijk. "Ik ga niet op het veld staan, ga niet op de bank zitten en ga me ook niet bemoeien met de opstelling en de tactiek. Het is puur een ondersteunende rol. Dat doe ik samen met René Eijkelkamp. Hij zal wel regelmatig op het veld staan."