'Ik gebaarde de scheids dat dit niet kon, maar hij gaf geen krimp'
Blind is aan Premier League gewend

'Ik gebaarde de scheids dat dit niet kon, maar hij gaf geen krimp'

28-03-2015 07:12

Daley Blind heeft zich dit seizoen goed ontwikkeld bij Manchester United. De middenvelder is bij het Nederlands elftal, na dertigers Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar, inmiddels uitgegroeid tot een van de spelers die de kar ook kan trekken.

"Ik merk wel dat mijn status is veranderd, ja", zegt Blind in het Algemeen Dagblad. Zaterdagavond wacht Blind en Oranje de cruciale wedstrijd tegen Turkije. "We weten wat er op het spel staat. Dat zit echt wel in het hoofd bij iedereen. Maandag bij het verzamelen proefde ik al het besef: er komt wéér een cruciale wedstrijd aan. Net als die voor de winter tegen Letland cruciaal was, ja."

Wedden

Meer odds

Volgens het AD vindt Hiddink dat bij Blind vooral de handelingssnelheid omhoog is gegaan sinds hij voor Manchester United speelt. "Het tempo is inderdaad het grote verschil met de Eredivisie. Meer nog dan dat er nou zo'n enorm verschil is in kracht, wat je misschien verwacht. In Nederland heb je altijd fases dat het tempo omlaag gaat. Hier blijft elke club tot het eind gaan", weet Blind.

Verder is het Engelse voetbal een stukje harder, ervaart de voormalig Ajax-speler. "In de Manchester-derby kwam iemand op het middenveld met gestrekt been in. Alleen omdat de speler opsprong, werd hij niet geraakt. Ik stond vlakbij en gebaarde naar de scheids: dit kan toch niet. Maar die gaf geen krimp. Inmiddels zet ik zelf ook al meer mijn poot erin. Er mag meer, dus je móet mee. Dat gaat automatisch."