Advocaat: 'Ik vraag nooit om een aanbieding en een hoog salaris, ik krijg het'
Advocaat over ruil tussen België en Rusland

Advocaat: 'Ik vraag nooit om een aanbieding en een hoog salaris, ik krijg het'

28-03-2015 08:00

Dick Advocaat staat nu voor de groep bij Sunderland. Maar hij kan zich het moment nog goed herinneren dat hij plots zijn baan als bondscoach van België inruilde voor dezelfde functie bij de Russische voetbalbond.

"Ik ben bij de Belgen weggegaan vanwege die enorme kans in Rusland. Dat is waar. Ze konden me toen wel doodschieten. Maar dan zet ik toch door. Dan ga ik voor mezelf. In Servië lag dat anders. Daar gebeurde te veel wat niet klopte. Chaos, strafpunten, afnemende kans voor kwalificatie. Dat heb ik de voorzitter gezegd", zegt Advocaat in de zaterdageditie van het Algemeen Dagblad.

"Maar ik vraag nooit om een aanbieding en om een hoog salaris, ik krijg het. En ik probeer er wat voor terug te geven. Wat vaak gelukt is. En ik ben een liefhebber. Ik hou verschrikkelijk veel van mijn werk", vervolgt Advocaat, die nu Sunderland in de Premier League moet houden en vooral nieuwsgierig is. "Gaat het lukken? Kan ik die gasten pakken? Pakken ze mij? Ik bereid me voor", besluit de oefenmeester in het AD.