Verdediger is plek in Oranje kwijt: Zal er alles aan doen om plek terug te winnen
"Dat gesprek houd ik tussen ons"

Verdediger is plek in Oranje kwijt: "Zal er alles aan doen om plek terug te winnen"

28-03-2015 10:27

Daryl Janmaat werd na zijn dure blunder tegen Tsjechië gepasseerd voor de interlands die volgden. Een uitleg kreeg hij eerst niet, maar inmiddels heeft er wel een gesprek met Guus Hiddink plaatsgevonden.

Janmaat behoort weer tot de selectie voor de duels met Turkije en Spanje, nadat hij zonder enige vorm van uitleg een halfjaar niet werd opgeroepen. "Ik moet zeggen dat ik met de coach inmiddels wel wat heb uitgepraat", zegt de rechtsback tegen RTV Rijnmond.

"Maar het gaat niet eens echt om uitpraten. Ik weet waarom ik er niet bij was vorige keer en dat is me uitgelegd. Dat gesprek houd ik tussen ons", aldus Janmaat, die tegen Tsjechië flink de fout in ging met een verkeerde kopbal richting Jasper Cillessen. De Tsjechen wonnen daardoor met 2-1.

Inmiddels heeft Janmaat er in Gregory van der Wiel weer een meer dan geduchte concurrent bij. "Hij is een goede concurrent, een goede speler en dat is ook goed voor mij. Ik zal er alles aan doen om mijn plek terug te winnen", aldus de ex-Feyenoorder, die zaterdag waarschijnlijk niet in de basis begint.