PSV slaat grote slag: Die laatste had heel andere bedragen in zijn hoofd dan wij
"Normaal gesproken verdien je dat niet terug"

PSV slaat grote slag: "Die laatste had heel andere bedragen in zijn hoofd dan wij"

28-03-2015 10:49
5

PSV heeft vrijdag een grote slag geslagen. De Eindhovenaren slaagden erin om Andrés Guardado definitief over te nemen van Valencia, dat uiteindelijk akkoord ging met een transfersom van 2,8 miljoen euro.

Marcel Brands sprak afgelopen week in Spanje met twee technisch directeuren en de voorzitter. "Die laatste had heel andere bedragen in zijn hoofd dan wij, maar uiteindelijk heeft Valencia de voetbalgedachte laten prevaleren en Andrés deze kans gegund", vertelt de PSV-directeur in De Telegraaf. "Het heeft ons in de onderhandelingen geholpen dat Andres heel graag bij ons wilde blijven."

Brands heeft er geen moeite mee om bijna drie miljoen euro te betalen voor een speler die al 28 is. "Normaal gesproken verdien je een transfersom voor een speler van die leeftijd niet terug, maar wij denken dat hij door zijn sportieve waarde deze investering waard is. Andrés is een speler die een heel positieve invloed op het team heeft. Hij is niet een grote prater, maar met zijn instelling, voorbeeldige gedrag en slimmigheid voegt hij echt iets toe."

PSV had in eerste instantie geen optie tot koop op Guardado, omdat men de ontwikkeling van Jorrit Hendrix niet wilde blokkeren. Dat is nu geen probleem meer. "Dit seizoen is gebleken dat hij Jorrit niet in de weg hoeft te zitten. Ze kunnen ook prima samenspelen."