Eredivisie-uitblinker liep transfer mis: Ik hoop dat ze daar nu spijt van hebben
"Ik was teleurgesteld, kwaad"

Eredivisie-uitblinker liep transfer mis: "Ik hoop dat ze daar nu spijt van hebben"

28-03-2015 11:41
3

Davy Pröpper is bij Vitesse uitgegroeid tot één van de beste spelers van de Eredivisie, maar daar zag het lange tijd niet naar uit. De Arnhemmer zag snel na zijn doorbraak flink wat Chelsea-huurlingen naar het Gelredome komen en dacht op een gegeven moment zelf aan een transfer.

Vooral onder de leiding van Fred Rutten had Pröpper het moeilijk. De middenvelder verloor zijn basisplaats, zocht de hulp van een sportpsycholoog en dacht aan een transfer. "Ik was teleurgesteld, kwaad", vertelt hij in Voetbal International. "Schreeuwen en schelden deed ik niet. Zo ben ik niet. Er was alleen geen perspectief."

"Ik heb gesprekken gevoerd met FC Groningen. Ze haakten op het allerlaatste moment af. Ze wilden me niet kopen, alleen huren. Ik hoop dat ze daar nu spijt van hebben", grapt Pröpper, die de nodige onrust heeft meegemaakt in Arnhem. "Nu weet ik niet hoe het bij andere clubs is, maar ik kan me niet voorstellen dat het ergens zo onrustig is geweest als bij Vitesse."

Toch heeft de 23-jarige Pröpper geen spijt dat hij niet eerder is vertrokken. "Het was een harde leerschool. Ik denk dat het allemaal veel sneller is gegaan, dat ik op mijn 23ste verder ben dan ik bij welke andere Eredivisie-club zou zijn geweest. Als het te rustig is neem je de tijd. Ik heb al voldoende meegemaakt", aldus de uitblinker, die nu open staat voor een transfer naar Ajax, Feyenoord of PSV.