Van Gaal lijkt ongelijk te krijgen: Hij zei dat het beter was voor het team
"Het helpt ons om wedstrijden te winnen"

Van Gaal lijkt ongelijk te krijgen: "Hij zei dat het beter was voor het team"

28-03-2015 11:53

De op één na meest productieve Engelsman ooit speelt bij Manchester United vaak op het middenveld. De spits maakte vrijdag tegen Litouwen (4-0) zijn 47e doelpunt in het shirt van het nationale team, waarmee hij de legendarische Sir Bobby Charlton (49) bijna heeft achterhaald.

Rooney speelt bij Engeland gewoon als spits, een positie die hij de laatste weken ook bij Manchester United weer bekleedt. Dat komt onder meer door de afwezigheid van Robin van Persie en de vraag is wat er gebeurt als de Nederlander straks weer fit is.

De captain van de Mancunians zegt nu namelijk dat hij een sterke voorkeur heeft voor de spitspositie. "Ik ben blij om daar te kunnen spelen, blij dat ik doelpunten kan maken. Het helpt ons om wedstrijden te winnen", zegt Rooney, die denkt dat hij voorin van grotere waarde kan zijn. De cijfers bewijzen dat ook: Rooney maakte vijf doelpunten in de laatste zeven wedstrijden.

"Als je als spits speelt, wil je scoren. Dus ik ben blij dat ik dat nu doe. Ik sprak met de manager en hij zei dat het voor het team beter was als ik op het middenveld zou spelen. Dat heb ik daarom maar gedaan."

"Ik weet zeker dat Van Gaal me nog weleens op het middenveld gaat opstellen, maar ik ben blij dat ik weer in de aanval speel en doelpunten kan maken. Ik weet dat ik op het middenveld kan spelen, maar gelukkig ben ik terug in de spits", aldus Rooney.