Oranje-international weigert zich te verstoppen: We gaan het EK halen
"Hoe we het gaan doen interesseert me niet"

Oranje-international weigert zich te verstoppen: "We gaan het EK halen"

28-03-2015 13:32

De druk staat zaterdagavond flink op de ketel bij het Nederlands elftal, dat moet winnen om de regie in groep A van de EK-kwalificatie weer een beetje in handen te krijgen. Nigel de Jong is niet bang voor een eventuele mokerslag tegen Turkije.

De middenvelder heeft er alle vertrouwen in dat Oranje zich gaat plaatsen voor het EK, ondanks de achterstand op Tsjechië (zes punten) en IJsland (drie punten). "Hoe we het gaan doen interesseert me niet, maar ik durf wel te zeggen dat we het EK gaan halen", aldus De Jong tegen NU.nl.

"Het gaat natuurlijk wel iets anders dan in eerdere kwalificatiereeksen. Toen stonden vaak dik voor. Nu kunnen we ons geen misstap meer permitteren, maar daar is iedereen zich van bewust."

Ook Turkije, dat twee punten achter Oranje staat, moet winnen. "Turkije weet dat het bij verlies nagenoeg afgelopen is. Ik verwacht daarom dat ze er vol opgaan. Een harde wedstrijd? Wel in de zin van een hoog tempo, maar omdat het een cruciale wedstrijd is wil niemand gek gaan doen en een rode kaart pakken."

De Jong erkent dat het de absentie van de geblesseerde Arjen Robben 'een enorme aderlating' is. "Wat Messi is voor Argentinië en Ronaldo voor Portugal, dat is Robben voor Nederland. Maar nu vertrouw ik op de spelers die er wel zijn. Ook zonder Robben blijft er voldoende kwaliteit over om Turkije te verslaan. We hebben een goede lichting die eraan zit te komen."