'Het is altijd heerlijk om tegen Ajax te spelen, dan kun je ze aftroeven'
"Het verschil moet je maken door strijd te leveren"

'Het is altijd heerlijk om tegen Ajax te spelen, dan kun je ze aftroeven'

28-03-2015 13:41
5

Alje Schut is deze week voor even terug bij FC Utrecht. De 34-jarige verdediger traint een aantal dagen mee in de Domstad om zijn conditie op peil te houden en proeft dat men al bezig is met volgende week, als Utrecht het opneemt tegen Ajax.

Schut speelde in het verleden als speler van Utrecht elf keer tegen de Amsterdammers. Zeven keer won hij, twee keer werden de punten gedeeld. "Ik vond het altijd heerlijk om tegen Ajax te spelen", zegt de routinier, die nu in Zuid-Afrika bij Mamelodi Sundowns speelt, op de clubsite van Utrecht. "Vooraf weet je dat je het op voetballend vlak moeilijk van ze kunt winnen. Het verschil moet je maken door strijd te leveren, fysiek te spelen. Dan kun je ze aftroeven."

"Het is nu de taak aan de jongens die al wat langer bij FC Utrecht rondlopen om de jongere gasten, zoals die Zweedse flankspeler (Kristoffer Peterson, red.), die Amerikaanse international (Rubio Rubin, red.) en de Franse spits (Sébastien Haller, red.) duidelijk te maken wat het inhoudt om thuis tegen Ajax te spelen en wat het voor de fans betekent. Al merken die gasten dat ook wel, hoor, als ze voor de wedstrijd de tunnel uitlopen."

"Spelers van FC Utrecht stijgen tegen Ajax vaak boven zichzelf uit, maar de supporters doen dat ook", weet Schut. Het recept voor een zege op Ajax is onbekend, maar de verdediger kent de benodigde ingrediënten wel. "Spelers én supporters verheffen zich op dat soort momenten tot een ander niveau."