Ik heb met Robben, Van Persie en Van Nistelrooy gespeeld, maar hij is de beste
"Hij zag dat ik alles over had voor het team"

"Ik heb met Robben, Van Persie en Van Nistelrooy gespeeld, maar hij is de beste"

28-03-2015 14:01
4

Hoewel de Liverpool-carrière van Steven Gerrard de laatste tijd wat haarscheurtjes vertoont, is Dirk Kuyt nog altijd groot fan. De Nederlander vindt de middenvelder de beste speler waarmee hij ooit heeft samengespeeld.

De 34-jarige Kuyt speelde zes jaar bij Liverpool, tussen 2006 en 2012. In die periode speelde hij aan de zijde van leeftijdsgenoot Gerrard. "Ik heb met een aantal grootheden op het veld gestaan – Luis Suarez, Arjen Robben, Robin van Persie, Ruud van Nistelrooy, Fernando Torres", somt de Katwijker op in gesprek met The Sun.

Die spelers konden en kunnen echter niet tippen aan Gerrard. "Hij is de beste van allemaal. Steven zag dat ik alles over had voor het team. In mijn eerste jaar bij Liverpool speelde ik als tweede spits en maakte ik er veertien. Toen Torres kwam verhuisde ik naar de rechterkant. Ik deed dat zonder morren en Steven waardeerde dat. Ik hou van hem als voetballer en als persoon."

Gerrard trekt na dit seizoen de deur bij Liverpool achter zich dicht om aan de slag te gaan bij LA Galaxy uit de Verenigde Staten. Dit weekend staat er een benefietwedstrijd tussen Team Jamie Carragher en Team Gerrard op het programma. Kuyt zou aanvankelijk meedoen, maar moest zich terugtrekken door een blessure.