Met Van Gaal heb ik fijn gewerkt, Hiddink geeft inderdaad meer vrijheid
"Totaal geen zorg dat we niet zouden winnen"

"Met Van Gaal heb ik fijn gewerkt, Hiddink geeft inderdaad meer vrijheid"

28-03-2015 14:41

Guus Hiddink weigert zijn lot te verbinden aan de uitkomst van het cruciale EK-kwalificatieduel met Turkije. Dat deed de bondscoach van Oranje in november wél. Het deed Nigel de Jong naar eigen zeggen weinig.

Niet omdat hij wilde dat Hiddink opstapte, maar omdat hij wist dat Oranje niet zou verliezen van Letland. "Ik was totaal niet gespannen, omdat ik er vanuit ging dat we van Letland gingen winnen", citeert NU.nl de international, die destijds geblesseerd moest toekijken. "Ik was in de Arena en ook nog in de kleedkamer, daar was zo'n rustige sfeer. Totaal geen zorg dat we niet zouden winnen."

De Jong is er altijd vanuit gegaan dat Hiddink zou blijven. "Ja, daar heb ik geen moment aan getwijfeld. Het is geen coach die zomaar zegt: ik stap op. En het vertrouwen van de spelers is en was er. Ik vind de sfeer bij Oranje nu ook niet echt anders dan een paar maanden geleden. Het is hooguit wat rustiger omdat we de laatste interland gewonnen hebben."

"Met Louis van Gaal heb ik fijn gewerkt en nu met Hiddink ook", trekt de controleur een vergelijking. "En Hiddink geeft inderdaad wat meer vrijheid, zo heeft hij het altijd gedaan. Dat heeft hem ook succes gebracht en dus moet hij gewoon zo doorgaan. En dan is het aan ons om het zaterdag op het veld te laten zien."