Van der Vaart keert mogelijk toch nog terug in Duitsland na toezegging
"Het hoe en wat wordt de komende tijd besproken"

Van der Vaart keert mogelijk toch nog terug in Duitsland na toezegging

28-03-2015 15:18
2

Rafael van der Vaart kreeg zaterdag definitief te horen dat hij geen nieuw contract krijgt bij Hamburger SV. Dat betekent echter niet dat de banden tussen speler en club compleet zijn doorgesneden.

HSV gaat met Van der Vaart om tafel om te praten over een toekomstige functie binnen de Duitse club. Bij zijn rentree in Hamburg tweeënhalf jaar geleden werd de afspraak gemaakt dat de Nederlander over een paar jaar eventueel aan de slag gaat als jeugdtrainer.

Wedden

Meer odds

De naderende breuk verandert daar niets aan. "Rafael is één van de beste en belangrijkste spelers in de jonge geschiedenis van HSV. We willen hem de mogelijkheid bieden om na zijn actieve carrière hier terug te keren. Het hoe en wat wordt de komende tijd besproken", vertelt Dimitar Beiersdorfer, technisch directeur van de nummer zestien van de Bundesliga.

Van der Vaart, die na dit seizoen naar Sporting Kansas City lijkt te verkassen, heeft de ambitie om over een aantal jaar het trainersvak in te gaan. Beiersdorfer: "Tot die blijft hij een voetballer die we allemaal in de gaten houden. Ik geniet persoonlijk nog steeds van zijn spel."