Totale chaos in Italië: bondscoach denkt aan ontslag na doodsbedreigingen
"Hij is van streek"

Totale chaos in Italië: bondscoach denkt aan ontslag na doodsbedreigingen

28-03-2015 15:44
1

Antonio Conte heeft doodsbedreigingen ontvangen van boze supporters van Juventus. Zij geven de bondscoach van Italië de schuld van de knieblessure die Claudio Marchisio tijdens een training met het nationale elftal heeft opgelopen.

Conte overweegt volgens Italiaanse media zelfs op te stappen, al wil de nationale bond dat niet bevestigen. Volgens Carlo Tavecchio, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond FIGC, is Conte totaal ontdaan door de beschuldigen van de fans die hem tot vorig jaar nog hartstochtelijk toejuichten. De coach leidde Juventus naar drie Scudetto's op rij, om vervolgens in de zomer verrassend op te stappen.

"Hij is van streek. Na alle consternatie heeft hij doodsbedreigingen gehad via sociale media. Hij voelt zich beschimpt om iets dat niet zijn schuld is. Wij staan achter hem", aldus Tavecchio.

De boze fans beweren dat Conte de nationale ploeg veel te hard laat trainen en dat de blessure daar het gevolg van is. In eerste instantie werd gemeld dat Marchisio een kruisband had gescheurd, maar volgens zijn club Juventus valt de schade mee. De middenvelder wordt over een paar dagen opnieuw onderzocht.