Ontwikkeling van 'Fries' talent stokt: Ik denk zelf ook weleens zo negatief
"Eigenlijk is het geen wonder"

Ontwikkeling van 'Fries' talent stokt: "Ik denk zelf ook weleens zo negatief"

28-03-2015 16:02

De verwachtingen waren hooggespannen toen Morten Thorsby afgelopen zomer door sc Heerenveen werd overgenomen van het Noorse Stabaek IF. Veel heeft het achttienjarige talent echter nog niet kunnen laten zien.

Thorsby maakte in zestien competitiewedstrijden zijn opwachting, maar scoorde nog niet en zijn ontwikkeling lijkt vooral de laatste maanden te stokken. "Eigenlijk is het geen wonder dat ik er in deze fase wel eens doorheen zit", legt de aanvallende middenvelder uit aan de Leeuwarder Courant.

"In Noorwegen spelen we een zomercompetitie. Ik ben in januari 2014 begonnen bij Stabæk en middenin de competitie stapte ik over naar Heerenveen. Toen ik hier kwam, had ik vijf dagen vrij. In die dagen moest ik van alles regelen. Daarna ben ik meteen vol doorgegaan bij Heerenveen. Alleen met Kerst had ik twee weken vrij."

Thorsby beaamt dat het 'steeds minder' is gegaan dit seizoen. "Eerlijk gezegd denk ik zelf ook wel eens zo negatief. Dit is de eerste keer in mijn carrière dat het niet bergopwaarts gaat. Toch is de waarheid anders."

Door de toegenomen concurrentie moet hij even passen. Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges kan kiezen uit onder meer Simon Thern, Joey van den Berg, Lerin Duarte, Janio Bikel en Younes Namli. "Misschien moet ik me richten op volgend seizoen. In elk geval moet ik geen stress hebben. Ik heb voor vijf jaar getekend en weet dat mijn kans wel komt."