Blind heeft al genoeg gezien: Hij is één van de beste keepers ter wereld
"David doet het fantastisch dit seizoen"

Blind heeft al genoeg gezien: "Hij is één van de beste keepers ter wereld"

28-03-2015 18:44

Daley Blind is in aanloop naar de vriendschappelijke interland tegen Spanje lyrisch over de Spaanse doelman David De Gea. De goalie van Manchester United kan niet meer stuk bij de aankoop van de Engelsen.

Ajax verkocht Blind afgelopen zomer, na een succesvol WK in Brazilië, aan United. Inmiddels heeft Blind genoeg gezien om goed over De Gea te kunnen oordelen. "David doet het fantastisch dit seizoen. Hij is één van de beste keepers ter wereld", aldus Blind op de site van United.

"We zijn erg blij dat hij in het doel staat en fantastische reddingen voor ons verricht. Alle credits gaan naar hem, hij werkt keihard en wordt constant beter", vervolgt Blind. "Hij is in alles beter geworden. Al zijn kwaliteiten bij elkaar maken hem tot een allround keeper en dat is één van de beste dingen aan hem."

Blind komt De Gea op dinsdag 31 maart tegen in een vriendschappelijke interland. Ditmaal dus niet als teamgenoot, maar als tegenstander. Met Oranje speelt de linksback annex middenvelder eerst zaterdag nog tegen Turkije.