Bij Chelsea had ik dat binnen een week, bij Oranje is me dat niet meteen gelukt
"Dat is te weinig"

"Bij Chelsea had ik dat binnen een week, bij Oranje is me dat niet meteen gelukt"

28-03-2015 19:59
1

Guus Hiddink neemt het met Oranje zaterdag op tegen Turkije. Een belangrijke pot voor het Nederlands elftal, dat in achtervolging is op Tsjechië en IJsland. Voorafgaand aan het treffen sprak de bondscoach met Helden.

Onlangs gaf Hiddink aan dat hij Oranje beter in de hand heeft. "Ja, ik heb het gevoel dat ik het team eindelijk in de hand heb. Bij Chelsea had ik dat binnen een week, bij Oranje is me dat niet meteen gelukt", aldus de coach.

Wedden

Meer odds

"Nogmaals: mede omdat ik de spelers nauwelijks een week bij elkaar had en ze de eerste dagen ook nog moesten herstellen van de laatste wedstrijd in hun eigen competities. Dan begin je met een hersteltraining en blijft er net één wedstrijdgerichte training over. Dat is te weinig", weet de oefenmeester.

Hiddink zag een goed elftal staan tegen Mexico, in een oefenwedstrijd, en tegen Letland. "Dan kun je zeggen: 'Het was maar Letland.' Maar in die wedstrijd zag ik wel de gretigheid waarop ik doel. Ik wil niet dat we meteen terugzakken met de kont in het strafschopgebied. Die neiging zag ik te vaak, ook afgelopen zomer tijdens het WK en die wil ik eruit krijgen. Dan merk je tegelijk dat we heel veel jonge spelers hebben, vooral in de defensie en dat zij de neiging hebben om te leunen op verdedigen, op zekerheid. Daar wil ik aan werken."