'Barbaarse fans' gekraakt na incident met fakkel: Het is een complete ramp
"We hebben de indruk achtergelaten van barbaren"

'Barbaarse fans' gekraakt na incident met fakkel: "Het is een complete ramp"

28-03-2015 20:59

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Montenegro en Rusland werd vrijdag na 66 minuten gestaakt door wangedrag van de supporters van de Montenegrijnen. Die fans worden nu gekraakt door de Montenegrijnse voetbalbond.

"We hebben de indruk achtergelaten van barbaren. Het is een complete ramp. Deze fans zingen dat ze van Montenegro houden, maar gooien vuurwerk, beledigen de gasten en veroorzaken allerlei incidenten. Het is compleet hypocriet", citeerde VI Momir Djurdjevac, secretaris-generaal van de bond, die sprak met persbureau Reuters.

Igor Akinfeev, doelman van Rusland, kreeg een fakkel op zijn hoofd en liep daardoor een hersenschudding op. Het was het eerste incident in het duel. Daarna volgden meer incidenten. "Wat mij betreft had de wedstrijd na het eerste incident al niet meer moeten worden hervat", aldus Djurdjevac, die vreest voor de toekomst van het voetbal van zijn land. "Iemand moet opstaan en zeggen: Genoeg. Wie wil er nog onder deze omstandigheden voor zijn land uitkomen? Deze spelers hebben een droom een eindtoernooi te halen, maar zo komt die nooit uit."