Oranje-cijfers: zeven onvoldoendes met paar absolute dieptepunten
VP maakt rapport op

Oranje-cijfers: zeven onvoldoendes met paar absolute dieptepunten

29-03-2015 00:00
31

Dankzij de uiterst belangrijke goal van Wesley Sneijder houdt Oranje uitzicht op deelname aan het EK in Frankrijk. De middenvelder was verreweg de beste speler bij het Nederlands elftal, dat niet van Turkije won (1-1). Tijd om rapport op te maken.

Cillessen – 6,5: Kon niet erg veel aan de Turkse tegengoal doen, maar een rol als uitblinker zat er zaterdagavond ook niet in. Een gemiddelde avond voor de Ajax-doelman, die ditmaal geen last had van Colin Kazim-Richards.

Van der Wiel – 4,5: Gregory van der Wiel speelt op het Europese toppodium, maar dat was in de Arena niet te zien. De rechtsback was verdedigend niet erg sterk en kon aanvallend ook geen moment imponeren. Onder de maat.

De Vrij – 5,5: Had misschien meer kunnen doen bij de openingsgoal, maar liet bij vlagen ook zien dat hij inderdaad is gegroeid in Italië. 

Martins Indi – 5: Was Burak Yilmaz vooral in de openingsfase een paar keer goed kwijt en mocht blij zijn dat de schade niet groter werd.

Blind – 6: Blind maakt de laatste tijd indruk bij Manchester United, maar in het shirt van Oranje kon hij ook niet imponeren. 

Wijnaldum – 3: Geen moment gezien in de eerste helft. Werd dan ook terecht in de pauze uit zijn lijden verlost.

Sneijder – 7: Het was niet vreemd dat juist Sneijder Oranje voor een ondergang behoedde. De spelmaker deed alles wat hij kon, maar in zijn eentje kan hij het ook niet.

De Jong – 5: Onbegrijpelijk was de keuze om De Jong de voorkeur te geven boven Clasie. Maar daar kan de stofzuiger, die nauwelijks nodig is als Oranje op de helft van de tegenstander speelt, ook niet erg veel aan doen.

Depay – 4,5: Depay moest voor gevaar zorgen en deed dat in de openingsfase ook behoorlijk. Zakte daarna echter ver terug.

Huntelaar – 5: Huntelaar is een spits die aanvoer nodig heeft, maar met Depay, Afellay en Narsingh was die er nauwelijks. Als aanspeelpunt zelf ook niet erg goed.

Afellay – 3: Wie begrijpt nog waarom Hiddink voor Afellay kiest? Als rechtsbuiten geen moment gevaarlijk en op het middenveld ook nauwelijks een meerwaarde.

Invallers:
Narsingh – 4: Narsingh kreeg als invaller het vertrouwen en dat is opmerkelijk. De rechtsbuiten is uit vorm bij PSV en wist die lijn bij Oranje niet te doorbreken.

Dost – Speelde te kort voor een beoordeling.

Willems – Speelde te kort voor een beoordeling.