Sneijder neemt Hiddink in bescherming: Dit ligt niet aan de bondscoach
"Dan mag je opgelucht zijn"

Sneijder neemt Hiddink in bescherming: "Dit ligt niet aan de bondscoach"

28-03-2015 23:16
4

Guus Hiddink maakte enkele opmerkelijke keuzes, maar Wesley Sneijder weigerde zaterdag om zijn trainer af te vallen. De aanvoerder vond dat het puntenverlies tegen Turkije niet aan de bondscoach te wijten was.

"Dit puntenverlies ligt niet aan de bondscoach", zei Sneijder direct na afloop bij de NOS. "Guus Hiddink moet het ook doen met de middelen die hij heeft. Wij moeten als spelers scherper zijn voor de goal en dit onszelf aanrekenen. Het gemis van Van Persie en Robben mag geen excuus zijn."

Toch vond de doelpuntenmaker niet dat Nederland erg onder de maat speelde. "We creëerden mogelijkheden, maakten het spel en waren dominant in balbezit. Maar met name in de eerste helft hebben we te weinig afgedwongen. In de tweede helft gingen we wat offensiever spelen met Bas Dost erbij. Dan moet-ie een keertje goed vallen en dat gebeurde nu iets te laat."

"Ik vond niet dat we slecht waren vandaag. We waren alleen niet goed genoeg in het creëren van kansen. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Uiteindelijk maak je de 1-1 en pak je een punt, dan mag je opgelucht zijn", besloot de beste man aan Oranje-kant.

Lees: Oranje-cijfers: zeven onvoldoendes met paar absolute dieptepunten