'We hebben problemen met de fans gehad, de negativiteit heeft dat wel hersteld'
"We zijn goed afgeschermd"

'We hebben problemen met de fans gehad, de negativiteit heeft dat wel hersteld'

28-03-2015 23:46
2

Robbert Schilder maakt in zijn derde seizoen bij FC Twente flink wat onrust mee. Door de financiële problemen staat de club in het middelpunt van de belangstelling. "Je merkt dat er veel te doen is rond de club."

Veel invloed heeft de onrust echter niet. "Ik merk dat we als spelersgroep goed zijn afgeschermd van wat er buiten het veld gebeurde. We konden ons bezig houden met wat we moeten doen", zegt Schilder in gesprek met FC Twente TV.

Toch kan de ex-Ajacied niet ontkennen dat Twente bezig is aan een matig seizoen. Onduidelijk is hoe dat komt. "Bepaalde oorzaken voor onze resultaten heb ik vaker gehoord. We zouden een onervaren en jonge ploeg zijn. Daar kunnen we natuurlijk niet alles op afschuiven. Er zijn meer ploegen in de Eredivisie vrij jong."

Intussen is de band met het kritische publiek enigszins verbeterd, juist door die problemen. "Wij moeten er meer aan doen om het publiek te helpen. Ik denk dat we daar de laatste weken wat problemen mee hebben gehad. De negativiteit van de afgelopen weken heeft dat misschien wel een beetje hersteld", denkt Schilder.