Huntelaar eist treffer op: Dan is hij kansloos, het was dus een bewuste actie
Feestje had andere reden

Huntelaar eist treffer op: "Dan is hij kansloos, het was dus een bewuste actie"

29-03-2015 00:10
16

Klaas-Jan Huntelaar handelde zaterdag puur op intuïtie toen hij Wesley Sneijder in de blessuretijd van de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Turkije zag uithalen. De spits beroerde de inzet van de beste man aan Oranje-zijde en kreeg uiteindelijk de gelijkmaker achter zijn naam.

"Ik stond in de baan van het schot en dacht: als ik die bal raak, is de keeper kansloos. Het was dus een bewuste actie", zei Huntelaar, die de gelijkmaker (1-1) opeiste en nu op 39 interlandtreffers staat. Sneijder vierde weliswaar zijn eigen feestje, maar dat had volgens Huntelaar een andere reden. "Yolanthe is zwanger, dat wilde Wesley volgens mij laten zien."

Huntelaar bekende dat het gelijkspel voor opluchting zorgde in het Nederlandse kamp. "Natuurlijk zijn we niet tevreden, maar we mogen toch blij zijn dat we er nog een punt uit hebben gesleept. Daarom staan we nog steeds derde in de groep, een positie die we minimaal moeten behalen om kans te maken op het EK. Maar we willen natuurlijk meer. Het is duidelijk dat het dan wel beter moet", aldus Huntelaar.