International verwacht kritiek: Toch vind ik dat we op deze weg verder moeten gaan
"Dit resultaat is teleurstellend, omdat we wilden winnen"

International verwacht kritiek: "Toch vind ik dat we op deze weg verder moeten gaan"

29-03-2015 07:12
1

Daley Blind weet dat er na weer een moeizame wedstrijd van het Nederlands elftal kritiek komt, toch denkt hij na het 1-1 gelijkspel tegen Turkije niet dat het anders moet. De opdracht is inmiddels wel duidelijk. Puntverlies mag niet meer als Nederland onder bondscoach Guus Hiddink naar het EK 2016 wil.

"Vanaf nu moeten we gewoon elke pot winnen en dan gaan we naar het EK", zegt Blind in gesprek met NUsport. Voor de kansen op een ticket voor het EK was de late gelijkmaker van groot belang. "Die goal was heel belangrijk, maar ik sta hier niet met een blij gevoel. Dit resultaat is teleurstellend, omdat we wilden winnen. Met een punt komen we niet ver."

"We kwamen voor rust maar moeizaam door hun verdediging heen. Met Wesley Sneijder en Memphis Depay hebben we weliswaar spelers met een aardig schot en zo werden we ook gevaarlijk, maar we konden Huntelaar niet bereiken", vervolgt Blind zijn verhaal. "En als Turkije dan vervolgens wel scoort, weet je dat het moeilijk wordt. Na die goal moet je hopen dat met invaller Bas Dost de bal wel goed valt en dat gebeurde op het laatste moment gelukkig ook nog. Maar zoals ik al zei, ik ben niet tevreden met 1-1."

Geluk voor Oranje is dat Tsjechië in eigen huis niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Letland. "Dat is mooi, maar verder moeten we vooral naar onszelf kijken. We hebben een ontzettend goede ploeg, maar op de momenten dat we vanavond beslissend moesten zijn, waren we dat niet. En ik weet dat er dan kritiek komt, toch vind ik dat we op deze weg verder moeten gaan. En dan gaan we ook wedstrijden winnen."