Genieten bij Belgen: Dit was ook een heel mooi duel voor de toeschouwers
Tevredenheid in België na simpele zege op Cyprus

Genieten bij Belgen: "Dit was ook een heel mooi duel voor de toeschouwers"

29-03-2015 07:48

Waar het Nederlands elftal na het WK moeite heeft om het spel te maken, supporters te laten genieten en punten te pakken, lijken de Rode Duivels daarin een stap verder. Zaterdagavond waren ze de baas tegen Cyprus, lieten ze het publiek bij vlagen genieten en pakte de ploeg van trainer Marc Wilmots drie punten.

"Dit was ook een hele mooie match voor de toeschouwers", zei de oefenmeester met volle tevredenheid na afloop van de 4-0 overwinning tegenover Sporza. "Ik ben vooral blij over de driehoek in het middenveld, met Nainggolan, Fellaini en Witsel."

"Het was misschien verrassend dat Axel achter de spitsen speelde, maar dat heeft hij vroeger nog gedaan", vervolgt Wilmots zijn verhaal. "De drie spelers verstaan elkaar bijzonder goed. De samenwerking verliep perfect. Iedereen neemt de positie van de andere over als het nodig is. De Bruyne en Hazard krijgen ook zo meer de vrijheid om naar binnen te trekken. De speelvreugde was leuk om te zien."

De bondscoach van de Rode Duivels genoot van de goal van debutant Michy Batshuayi. "Ik heb zelf 13 interlands moeten wachten op een goal en hij scoort meteen. Rotzak? Toch een beetje", was zijn eerste reactie met een knipoog. "Ik ben vooral blij dat hij goed is opgenomen door de groep. Hij en Ferreira-Carrasco hebben nu ook definitief voor België gekozen. Die keuze hebben ze zelf gemaakt en is hen niet opgedrongen door mijn wissels."